Демокрацията не може да зависи от двама души с болно его. Това заяви пред Bulgaria ON AIR общинският съветник от ВМРО Димитър Антов, на фона на сблъсъка между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Същевременно той се обяви против поругаването на институциите от страна на протестиращите.

"Последните 10 години корупцията се превърна в национален спорт. Демокрацията не може да зависи от волята на двама души с болно его. Не може двама души да предизвикват разделение в обществото." - коментира Антов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му хвърлянето на яйца и домати по институциите е недопустимо.

"Министерският съвет не е на Бойко Борисов, той е на държавата. Църквата "Св. Петка" беше изцапана с червена боя. Два дена я чистихме. Това е дело на пещерни антикомунисти. Това е обида към нашата национална култура. Православната църква е част от културната ни идентичност. Това не е свобода, това вече е свободия. Същото беше и случващото се на Орлов мост. Аз уважавам стачкуващите, но и трудът трябва да се уважава." - посочи общинският съветник.

По думите му, повечето протестиращи не са лоши хора. "Нашата демокрация и капитализъм са имитация, нашите протести също не са истински", смята Антов.

"Ние на битово ниво живеем в корупция. Търсим лекар - приятел. Ние сме склонни към несправедливост. Този начин на живот прави обществото слабо. Такова общество не работи, то е губещо. То е като болен от рак човек." - подчерта Димитър Антов.