Флашмоб със счупени чадъри, окичени с развалена риба цаца се проведе пред Съдебната палата. Демонстрацията бе организирана от членовете на движението "Ние идваме" адвокат Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Мария Капон.

С флашмоба тримата бивши депутати от гражданската организация "Изправи се.БГ! Ние идваме" не искат да позволят под счупения чадър на главния прокурор Иван Гешев да бъде скрит обратно предишния главен прокурор Сотир Цацаров. Припомняме, Цацаров подаде оставка като председател на КПКОНПИ, а ВСС реши да го върне обратно във Върховната касационна прокуратура (ВКП).

Цацаров:  Дойде ми в повече, искам да живея нормално
Обновена

Цацаров: Дойде ми в повече, искам да живея нормално

Покажете какво можете, предизвика Сотир Цацаров новото мнозинство

Според адвокат Николай Хаджигенов трябва ясно да се покаже, че правосъдието не е място за пенсиониране на хора, които бранят корупцията. "Да, знам, че посланик в Казахстан не е удобно в момента, защото там се водят бойни действия, но този принцип на корумпираната държава и на овладяната държава от корупцията, трябва да изчезне", категоричен бе той.

Хаджигенов уточни, че от движението "Ние, идваме" яли вече цаца вътре в Съдебната палата с връщането на Цацаров във ВКП. Сега положението е същото, нищо не се е променило.

Христо Иванов недоволен от "жалките резултати" на КПКОНПИ при Цацаров

Христо Иванов недоволен от "жалките резултати" на КПКОНПИ при Цацаров

Който се противопостави на съдебната реформа, щял да плати висока цена

Вчера изслушването му бе жалка аматьорщина, защото успеваемостта на КПКОНПИ е 5%, посочи Хаджигенов след вчерашните многочасови изяви на Цацаров.

"Цацаров няма място в прокуратурата, освен като обвиняем, но това е в сферата на мечтите", коментира адвокатът и отсече, че "на откровено крива цаца, чадърите ѝ пречат".

Това, което вижда Хаджигенов е, че правителството управлява, а парламентът спи. С флашмоба "Ние, идваме" се опитват да събудят и депутатите. Хаджигенов не се нае да каже колко време ще издържи правителството, но всичко зависело от правосъдната реформа.

"Има правосъдна реформа - правителството живее, няма правосъдна реформа - правителството умира", подчерта Хаджигенов.

ВСС върна Цацаров в прокуратурата

ВСС върна Цацаров в прокуратурата

Това се случи днес на заседание на прокурорската колегия

На въпрос на News.bg дали правителството и излъчените от тях депутати имат капацитета да направи съдебната реформа, Хаджигенов заяви, че така като гледа - не. Проектозаконът за премахване на специализираната прокуратура е готов, но на бившите депутати не им стигнали два дни, за да мине на второ четене.

Арман Бабикян добави, че и да има експертиза, трябва да има воля, за да се случат промените в областта на правосъдната реформа. Бабикян се надява все пак властта да свърши работата в областта на съдебната реформа.

Хаджигенов отрече да му е предлаган столът на Цацаров в КПКОНПИ

Хаджигенов отрече да му е предлаган столът на Цацаров в КПКОНПИ

Управляващите да не се крият зад коалиционното споразумение, иска Мария Капон

"Два дни само със зелен сертификат се занимаваха, а на нас само два дни не ни стигнаха за съдебната реформа. В момента имаме чадър от Гешев на Цацаров", коментира Бабикян.

Мария Капон отбеляза, че дори и с премахването на специализираната прокуратура, делата ще отидат при Цацаров.

Атанас Атанасов: Оставката на Цацаров е бягане пред вятъра

Атанас Атанасов: Оставката на Цацаров е бягане пред вятъра

КПКОНПИ не постигна никакви резултати