Софийският градски съд може да не успее да приеме решение за легитимността на новото ръководство на СДС до 12 май, съобщи БНР.

Тогава изтича срокът за регистрация в Централната избирателна комисия за евроизборите.

Спазвайки закона, едва ли е възможно по теоретически и практически път да се получи решение до предвидения последен срок за регистрация в ЦИК, казва председателят на съда Светлин Михайлов.

В понеделник новият съдия по делото ще прецени кога да го насрочи. Според Светлин Михайлов, това би могло да стане бързо, но съдията трябва да разполага с нужните доказателства.

Дори обаче и двете страни по делото, и прокуратурата, да нямат възражения, това не може да стане в понеделник, защото еднодневният срок за решение е недействителен по закон, пояснява председателят на Софийския градски съд.

Междувременно от пресцентъра на СДС разпространиха отворено писмо на ръководството на партията, в което се заявява, че макар формално СДС да не е в регистрацията на партиите, създаващи Синята коалиция, водач на листата за евроизборите е Надежда Михайлова, а съпредседател на коалицията е Мартин Димитров. Решението за това е на националния съвет на синята партия.