Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония от 2017 г. е системно нарушаван и омаловажаван от страна на Скопие.

Това заявяват в своя позиция от медиите от СДС.

Те подчертават, че цялата добронамереност на България, която винаги е била моторът за интегриране на Република Северна Македония в евроатлантическите структури, която определи Западните Балкани като приоритет на европредседателството си, среща незачитане и неуважение.

ВМРО не иска да се правят компромиси със Северна Македония

ВМРО не иска да се правят компромиси със Северна Македония

Институциите все пак говорят един език, което е добре

От СДС заявяват, че сме свидетели на 28 години злостна антибългарска политика, реторика и репресии към всеки, който дръзне да има куража да е позитивно настроен към България.

Липсата на желание за преодоляване на наслоените двустранни проблеми и опитите за дребно балканско хитруване показват, че Република Северна Македония не е готова за ЕС, категорични са от СДС.

Северна Македония да признае историческите реалности, призова Захариева

Северна Македония да признае историческите реалности, призова Захариева

Както България признава съвременните реалности

Те са на мнение, че управляващите и опозицията в Република Северна Македония, не осъзнават какво е Европейският съюз, неговите ценности и правила.

Затова от СДС считат за дълг на българското правителство да наложи вето на началото на преговорите за членство на Република Северна Македония.