Бързото решаване на въпроса за регистрацията на новото ръководство на СДС е тест за българската правосъдна система.

Това посочи заместник-председателят на партията Любов Панайотова, цитирана от БНР.

Припомняме, днес на заседание на Софийския градски съд ще се разглежда  регистрацията на Мартин Димитров като председател на СДС. След първия отказ на съда да регистрира новото ръководство, в редиците на синята партия настъпи сериозно напрежение, а допълнително нагнети обстановката и внасянето на документите на СДС в ЦИКЕП от страна на бившите й ръководители - Пламен Юруков и Пламен Радонов.

Вчера от страна на СДС бе внесено възражение в ЦИКЕП, а в понеделник Юруков и Радонов бяха изключени от партията, заедно с още 8 нейни активисти. От Сметната палата твърдят, че не са издавали неверен документ.

Любов Панайотова изрази увереност, че синята партия ще се яви на изборите за европейски парламент.

"В това повече съмнение не може да има и аз наистина настоявам на факта пред нашите избиратели, пред нашите симпатизанти" посочи тя и подчерта, че предстоящите европейски избори са много важни.

Заместник-председателят на СДС призова гражданите към активност, тъй като не е безразлично кой ни представлява в Европа.

По повод възникналата криза в СДС лидерът на пловдивската организация на партията Николай Караиванов коментира, че морален победителв спора за лидерство е Мартин Димитров.

"За това, което стана в СДС, мога да кажа, че Пламен Юруков наистина стоеше отстрани на СДС. Той направи няколко основни грешки, като вкара устав за разглеждане и избор на председател. Това нито му беше мястото, нито му беше времето, защото СДС обикновено обича да се занимава със себе си, а това няма никакво значение", допълни Караиванов.