Съветът за електронни медии категорично се противопоставя срещу тиражирането на неверни твърдения от страна на служебния министър на културата Велислав Минеков. От СЕМ посочват като невярно твърдение думите на Минеков от брифинга му вчера, че не са му отговорили на сигнала, че не му се дава право на отговор в БНТ.

Този сигнал СЕМ е получил чрез системата за електронен обмен на 18 юни, а на 22 юни те са му отговорили посредством същата система.

Отговорът е бил, че: длъжностно лице на СЕМ осъществява проверка. Доколкото нарушения на разпоредбите на Закона за радиото и телевизията, включително и относно правото на отговор, се установяват в сроковете и по реда на Закона за административните нарушения и наказания, СЕМ е заявил, че допълнително проф. Минеков ще бъде информиран при приключване на производството.

"Съветът за електронни медии е силно обезпокоен, че министърът на културата за пореден път въвежда в заблуждение обществото относно комуникацията си с независимия регулатор", се посочва в позицията.

Кошлуков се жалва пред евроинституции от министър Минеков

Кошлуков се жалва пред евроинституции от министър Минеков

Сравнява БНТ с Нова и БиТиВи

Конфликтът между Велислав Минеков и Българска национална телевизия започна след възмущението заради прекъснатата програма за директно излъчване на брифинг на политическа партия ГЕРБ. Минеков поиска освен това да се провери и биографията, на база на която директорът на БНТ Емил Кошлуков е допуснат до конкурса изобщо и по-точно стажа и опита му в телевизия "Алфа". Министърът иска оставката на Емил Кошлуков.

Разменените реплики и обвинения за политическа намеса намериха отзвук и в Съвета за електронни медии (СЕМ), където вчера бе приета и оставката Ивелина Димитрова, с мотив проблемите в медийната среда и в частност обществените телевизии и тяхното финансиране.