Във връзка с официално поисканата от министъра на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков оставка на изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" Румен Порожанов и предизвикания медиен интерес Ви информираме, че Румен Порожанов е подал своята оставка, съобщиха от ДФ "Земеделие" в 13.15 часа. Това става в рамките на този един час, който беше даден от служебния министър Христо Бозуков.

Земеделският министър Христо Бозуков е поискал оставката на Румен Порожанов по време на среща в министерството на земеделието и храните.

"Причината е назряло обществено недоверие към Държавен фонд "Земеделие", съмнение в легитимността на избора на изпълнителния директор и решение на съда да възстанови предишното ръководство", позочиха от МЗХ.

Шефът на фонд „Земеделие” готов да даде оставка, ако му я поискат

Шефът на фонд „Земеделие” готов да даде оставка, ако му я поискат

Фондът се проверявал често

Министър Бозуков допълва, че е получил сигнали от бенефициенти за нередности при проекти и е необходимо да се направи цялостна ревизия на фонда.

"За да може да бъде извършена коректна проверка в Държавен фонд "Земеделие", очаквам оставката на Румен Порожанов до час", заяви още министър Бозуков.