Схемите на турската граница, от които един човек да прибира милиони, не могат да продължават.

В момента парите отиват в българската държавата и няма частна фирма (лаборатория) на ГКПП "Капитан Андреево". Това заяви заместник-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов пред БиТиВи.

По думите му контролът на турската граница е чувствително по-добър, завишен като продължава да се подобрява. Летният сезон за нас е доста по-слаб, тъй като има български плодове и зеленчуци на пазара и нямаме потребност да внасяме. Натискът, натоварването и трафикът е доста по-слаб на турската граница, отколкото преди два месеца. 

Съдът върна Евролаб 2011 в ГКПП "Капитан Андреево"
Обновена

Съдът върна Евролаб 2011 в ГКПП "Капитан Андреево"

Това се налага заради незаконосъобразни действия на БАБХ

Целта на одита на турската граница е била далеч по-важна - да се привлече вниманието на Европа и ако правителството не може да изпълни мандата си, да не се позволява компрометиране на националната сигурност, на храна и на държавните интереси. Има системни хронични нарушения на сградния фонд на ГКПП "Капитан Андреево".

"След усилията, които ние положихме, никога досега европейските и евроатлантически партньори не са гледали кой ще е министър на земеделието и кой ще е ръководител на БАБХ", доволен е Христанов. 

Шефът на БАБХ: Службите знаят кой играе зад „Капитан Андреево“

Шефът на БАБХ: Службите знаят кой играе зад „Капитан Андреево“

По 20 проби на ден се взимат, като има два работещи апарата на ГКПП "Капитан Андреево"

Иван Христанов даде добра оценка за работата на земеделския министър в оставка от квотата на БСП - Иван Иванов. Според него сегашният министър на земеделието изнесъл мандата на плещите си достойно, не позволил името му да бъде въвлечено в схеми. Иван Иванов е добър кандидат за подобни позиции, смята заместникът му.

"БАБХ е страшно продънена структура, със страшни зависимости и имахме отговорност да прочистим БАБХ преди да я пренесем в Министерски съвет. Затова последните 6 месеца бяха доста интензивни", изтъкна Христанов. 

Фирмата на "Капитан Андреево" чакала да падне властта, все още не се изнася

Фирмата на "Капитан Андреево" чакала да падне властта, все още не се изнася

Заплахите към служители на БАБХ продължават