Новият председател на социалистите Корнелия Нинова сподели пред медиите, че състоянието в страната я е мотивирало да поеме отговорността и да поведе левите хора в България.

„Получих подкрепа от делегатите, които искаха промяна в БСП”, заяви лидерът и подчерта, че в плана за промяна има както организационни предложения, така и идея за подобряване на комуникацията с левите хора.

Тя бе категорична, че хората очакват и промяна в страната. „След като БСП набере сила, те очакват това да се случи. Очакват и левия проект за солидарна и справедлива държава да се реализира”, каза също тя.

По думите й, за да се случи промяната, е много важно човек с какви хора работи и с какъв екип, с което даде заявка, че в екипа й трябва да има хора с различно мислене и традиционалисти, и по-опитни, и по-млади.

Тя каза още, че левицата ще предложи един разумен диалог на ляво мислещите сили. „Това обаче не означава, че тръгваме веднага с общи решения, с общи политики”, обясни позицията си председателят на БСП. Според нея трябва да има диалог с офицерите от запаса, с майките, с пенсионерите.

С всички тези, които имат нужда от силна лява партия. Мисля, че те са голямата енергия, която ще дойде в партията. Тази енергия ни трябва и нея ще търсим”, категорична бе Нинова.

Новият лидер на БСП Корнелия Нинова, заедно с председателя на ПЕС Сергей Станишев, председателя на БСП-София Калоян Паргов, депутата Красимир Янков и други се присъедини към шествието по случай 9-ти май. Те поднесоха венци и цветя на Паметника на незнайния войн в Столицата и продължиха в шествие към Паметника на Съветската армия.