Клуб “Брилянтин” си признаха!!! Ние сме хубави черешки, каза днес Миро Севлиевски, с което ни успокои, защото друго си е да имаш депутати със самочувствие....

А сега сериозно.

Макар, че не е лесно да говориш сериозно след всичките словоизлияния и “самопризнания” за “монаковския воаяж” с яхта.

“Да, бил съм на яхта с Доктора, ама яхтата не е негова”, казва единият. Че какво като не е негова, питаме ние – въпросът не е в яхтата, ами в компанията, която е била на нея.

“Бях на яхтата в Монако, но не познавах никого там”, казва другият. Само че това е комично. Чак пък толкова да е тих и затворен Милен Велчев, че да не се поопознае с морската си компания?

Това е едното. Следващото е с главна буква – Докладът.

Той още не е наречен “оня” доклад, защото все още има надежда, че ще е нещо сериозно и конструктивно. Макар че всичко, което се случи с него и около него, вече навява куп съмнения.

Първо, както се подразбра, за съществуването на този документ не е трябвало да се разбира от простосмъртните, сиреч от нас. Но генерал Борисов със своята словоохотливост взе, че размъти нечия вода.

Второ, за три дни този Доклад деградира като такъв и това, което министър Петканов внесе при премиер и президент (поне според неговите думи), въобще не е онова, за което говореше главният секретар на МВР.

Накрая ще се окаже, че трагедията на Цариградско шосе с Мерцедеса на Доктора и гръмването на новината с този Доклад са били много удобният повод да се появи тази морска идилия, иначе казано – Трима мъже в една лодка, като не се броят жените им (Никой да не мисли, че перефразираме Джером К. Джером)

Сега ни остава да видим дали черешките ще бъдат изядени.