Борисов определено не е глупак и знае много добре, че може да изяде всеки политически брокер без Пеевски, който е единственият, можещ да го маргинализира. Това написа във своя фейсбук профил лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.

При коалиция между ГЕРБ и ДПС, Пеевски ще е силният човек в държавата. Борисов ще се превърне в негова безволева марионетка, изтъкна той.

По думите му след коалицията с ДПС през 2013 г., когато БСП беше уж старшия партньор, социалистическата партия тръгна стремглаво по нанадолнището и вече е в графата "малка партия, бореща се за влизане в парламента". Костадинов посочва, че същото нещо очаква и ГЕРБ, с тази разлика, че сривът при партията на Борисов ще бъде още по-бърз и брутален.

Сривът на ГЕРБ в местната власт на изборите през октомври логично доведе и до срив на изборите за парламент през юни, смята лидерът на Възраждане. Ако Борисов превърне партията си в салфетка в мазните пръсти на Пеевски, това ще е краят на неговата формация, допълва Костадинов.

Според него решението е едно - нови избори. По думите му купуването на гласове е струвало на ДПС 100 млн лв. Костадинов отбелязва, че партията ще се омаломощи финансово, ако след няколко месеца пак й се наложи да изразходва такъв ресурс.

Другите политически брокери също няма да са особено щастливи, предвид същото обстоятелство, така че възможността да станем свидетели на правителство ГЕРБ-ДПС и малки еничари около тях става все по-вероятна, посочва той.

Припомняме, че ГЕРБ-СДС спечели изборите за Народно събрание, проведени на 9 юни. ДПС пък бяха втори. Делян Пеевски призова Борисов да стартира бързо преговори за правителство. Лидерът на ГЕРБ обяви, че ще предложи експертно правителство, като държи в него ГЕРБ да има само премиер, министър на отбраната и външен министър.

ГЕРБ започват преговорите за правителство още днес

ГЕРБ започват преговорите за правителство още днес

Преговорната група Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова