Социологът Димитър Ганев заяви, че избирателната активност няма да е кой знае колко висока, независимо, че ще има избори 2 в 1 на 9 юни. Ще се появят политически предприемачи, които да ни продават нови магически хапчета - за президентска република, тъй като парламентарната република се е изчерпала, каза Ганев в студиото на bTV. Той не е привърженик на президентската република и го хваща страх да си помисли едно Велико Народно събрание какво може да възпроизведе.

Ганев посочи, че ПП-ДБ ще се опитат да върнат политическата си реторика от 2022 и 2023 г. и мишена ще бъде Делян Пеевски. Няма катастрофа, защото ПП-ДБ имат една общност от твърд електорат, който се чувства принадлежен към тази общност и гласува не заради участието им в коалицията с ГЕРБ. Трудно може да се каже кой ще завърши на 4, 5 и 6-то място след предсрочните парламентарни избори. За петия се знае, че може би ще е БСП, докато за шестото място спорът ще е между няколко формации, коментира Димитър Ганев.

ПП-ДБ открехват вратата към БСП и ИТН, за да "изкопчат държавата"

ПП-ДБ открехват вратата към БСП и ИТН, за да "изкопчат държавата"

Целта е да се спре Пеевски да презареди своето влияние, уточнява Христо Иванов

Социологът Добромир Живков смята, че изборите 2 в 1 ще ни отделят от Шенген и Еврозоната. Според него ГЕРБ и ДПС връщат властовите си позиции в страната. Въпреки конституционните промени, България не може да стигне до служебен кабинет, който да запази политическа неутралност, а започват веднага политическите рокади, изтъкна Живков. ГЕРБ и ДПС били принудени малко или много в сглобката да направят определени отстъпки, а сега възстановяват позициите си, защото програмата на първата политическа сила от последните избори - ГЕРБ и ДПС в следващите месеци ще се опитат да преформатират основните регулаторни органи и тези в съдебната система, коментира Добромир Живков.

ИТН има готов отбор да побеждава

ИТН има готов отбор да побеждава

Благодарение на ПП-ДБ процесът на пране завършил и Борисов и Пеевски са евроатлантици

Той добави, че точно в последните дни преди да стане разрива в коалицията, и двете формации - и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ твърдели, че не става въпрос за министрите, а за регулаторите и за влиянието им в съдебната система. Това била ябълката на раздора, а не състава на Министерски съвет.

Михаил Константинов вижда нова коалиция след изборите

Михаил Константинов вижда нова коалиция след изборите

ПП-ДБ сами се изтикали от една възможна власт