Илия Илиев е същият цигански мафиот, какъвто е Кирил Рашков. С тези думи Волен Сидеров коментира пред news.bg „призива", отправен от лидера на партия ДРОМ Илия Илиев за незабавно сваляне на имунитета на атакиста и той да бъде арестуван.

В сутрешния блок на Нова телевизия Илиев заяви, че Сидеров е подбудител на цялата етническа омраза и подбуждал големи маси и групи с надеждата правителството да падне и да спечели изборите.

Кандидат-президентът от „Атака" припомни, че през 2006 г. Илия Илиев, който в момента е общински съветник от ГЕРБ, е бил уличен, че в комбина с цар Киро са изградили канал за трафик на хора.

Сидеров подчерта, че над общинския съветник Илиев има разпънат политически чадър и от МВР трябва да се заемат именно с него. Той припомни, че преди години Илия Илиев е бил лансиран в коалиция с Надежда Нейнска, СДС, движение „Гергьовден", Яне Янев - хора, които разчитат на техните купени цигански гласове.

Той призова да бъде направена финансова проверка на доходите на Илиев и да бъдат конфискувани неговите имоти и палати в Костинброд и в други населени места, както и луксозния „Майбах", който кара.

Това е човек за затвора, който на изборите 2005-2006 година организираше групи от пияни и дрогирани цигани, които идваха да ме замерват и да крещят срещу мен по време на срещите ми в Пещера, допълни още Сидеров. По думите му тези хора са олицетворение на циганската престъпност, които използват своите кланове и се занимават с проституция и дрога.