Защо МВР засекрети произхода на убиеца на Виктория Маринова? Този въпрос отправи националистът Волен Сидеров, който дойде във вътрешната комисия.

Извършителят от цигански произход ли е, попита той вътрешния министър Младен Маринов. - Български гражданин, бе краткият отговор на вътрешния министър. Сидеров обаче продължи: "Български гражданин от цигански произход. Защо трябва да се крие това?"

Лидерът на "Атака" припомни редица случаи на зверски убийства на възрастни хора от цигани. Защо МВР засекрети етническия произход на убиеца, недоумява още Сидеров.

Освен това Сидеров пита и как убиецът е избягал от България?
Имате късмет, че е избягал в Германия и германската полиция го е хванала, заяви Сидеров. Всяка смърт е трагедия, подчерта националистът. По думите му няма големи причини да хваля МВР, но подчерта, че хората нямат доверие в МВР.

Според Сидеров е нужна реформа в силовото ведомство и се пита дали не трябва да има резки съкращения в системата.

МВР шефът обясни, че извършителят съвсем законно е напуснал страната през Румъния. Той не е избягал, той просто е напуснал страната, каза Младен Маринов. Похвално било, че граничният контрол го е констатирал.

Търсим негови съучастници, увери Младен Маринов, пояснявайки, че убиецът е напуснал страната с кола с двама други мъже. Те вече са установени.

Работата по разследването на убийството продължава по всички версии, стана ясно още от думите на вътрешния министър.

Симеонов не подкрепя Сидеров за оставка на МВР шефа

Симеонов не подкрепя Сидеров за оставка на МВР шефа

Решението на един проблем не е в искането на оставки