БГНЕС

Лидерът на партия „Атака" Волен Сидеров заяви от трибуната на Народното събрание, че ел. разпределителните дружества и мобилния оператор „Мобилтел" трябва да бъдат национализирани.

Сидеров призова да бъде развален договорът с ЧЕЗ, тъй като компанията е източвала печалба от България, „за да храни чешките пенсионери". Според него, от чешкото енергийно предприятие трябва да платят на България 380 млн. лева дивиденти. По думите му, с тези пари може да бъде решен проблемът със здравеопазването в страната.

Волен Сидеров призна, че това ще е трудно и ще бъде обвързано с изплащането на неустойки, но въпреки това не е невъзможно. Той посочи за пример Унгария, която преди време е изгонила друга чужда енергийна компания, развиваща бизнес у нас - E.ОН.

Друга компания, която трябва да бъде национализирана заради източване на държавата , според лидера на „Атака", е М-тел. По думите му, мобилният оператор е бил „подарен" на Майкъл Чорни по времето на Иван Костов. Тя с години е използвала държавна инфраструктура, но сега печалбите й отиват извън страната.

Волен Сидеров заяви още, че вижда раздвижване в кръговете, отговорни за разграбването на България. Според него, тези кръгове се намират в лявата и дясната част на пленарната зала.

Лешоядите пърхат с крила, но няма да получат политически трупове за храна, категоричен бе лидерът на националистите. Той подчерта, че „Атака" е гарант за това, че в България „ще бъде тясно" за мафиотите и кадрите на ДС, които сега атакуват правителството. Сидеров обвини Иван Костов, че е „ударил в гърба" управляващите чрез изявленията си в медиите.

По думите на Волен Сидеров, исканията на пенсионери и работещи ескалират и премиерът Бойко Борисов трябва да се вслуша в тях. Трябва да бъде потърсена отговорност на виновниците за това, че сега няма пари, заяви Сидеров. По думите му, трябва да бъде засилен диалогът между обикновените хора и управляващите. Той беше категоричен, че всички честни хора стоят зад ГЕРБ.

По думите му, могат да се намерят търсените пари, но трябва да се промени икономическата философия. Според Сидеров, не може да се пълни нарастващият пенсионен фонд с ниски и трудно събираеми данъци.