Лидерът на партия „Атака" представи кандидатската листа за евродепутати.
Водач на листата е досегашният евронаблюдател Димитър Стоянов. Втори по ред е Слави Бинев, следван от Десислав Чуколов, Димитър Таралежков, Данчо Хаджиев, Петър Хлебаров.

Сидеров уточни, че това са млади хора - образовани и подготвени, които като отидат в Европейския парламент, когато е необходимо ще могат да кажат „Не".

Относно факта, че вторият и четвъртият кандидат от листата на партията не са членове на партия „Атака" и въпросът по какъв начин може да бъде упражняван върху тях контрол като евродепутати, Сидеров отговори, че не е необходимо винаги човек да е член, а важното е той да бъде привърженик на каузата.

"Това, което ме свързва с „Атака" е тяхното нестандартно поведение и това, че не се прекланят пред никого", каза вторият кандидат в листата за евродепутати Слави Бинев.

Той уточни, че до момента не е бил политик, а част от гражданското общество.

Бях длъжен да дам всичко от себе си в тези избори продължи Бинев, защото смятам, че са изключително важни, макар, че в момента много от българите не го осъзнават.

Слави Бинев засегна въпроса, свързан с предстоящите инвестиции на стойност 7 млрд. евро, отпуснати от ЕС за България. Според него тази цифра е нереално висока и тези 7 млрд. ще бъдат една голяма измама, химера пред очите на българския народ.
Слави Бинев уточни, че в момента в България няма обучени хора, които да разпределят тези средства. Бинев посочи необходимостта българските финансови експерти да защитят със солидни аргументи необходимостта от тези 7 млрд. инвестиции от европейските фондове, предназначени за българската икономика.

В заключение кандидата за евродепутат посочи необходимостта от опозиция, която да дърпа ушите на управляващите, когато е необходимо.

На журналистически въпрос какви санкции ще бъдат наложени на члена на партията Борислав Ноев, заловен да шофира след употреба на алкохол, Волен Сидеров отговори, че когато става дума за представител на партия „Атака", той винаги излиза на първа страница.

Същевременно, когато става дума за представители на други политически сили, медиите не вдигат толкова голям шум. Лидерът на партия „Атака" припомни инцидентът с екскандидата за евродепутат Радослав Точев, който уби по-миналата седмица на автомагистрала „Струма" човек, изкочил внезапно на пътното платно.

"Освен него имаше и други инциденти като този със сина на министъра на транспорта Георги Петър-Нейчев, който уби с джипа си човек навръх Коледа", уточни Сидеров.

В заключение лидерът на партия „Атака" призова журналистите да следят инцидентите и с представители на други политически сили, защото „аз тогава ще бъде щастлив и доволен", допълни той.