Всичко по отношение на доставката на допълнителни машини за гласуване всичко е в ръцете на ЦИК. Това заяви изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров в сутрешния блок на БНТ.

Той обясни, че преговорите вчера са приключили бързо, а всичко, което се случва, е като във филм на абсурда. ЦИК прави много грешни сметки, посочи Тодоров.

"Установихме, че са включени и президентските избори в процедурата. Не мога да разбера какво си мислят", недоумява Тодоров. Те обаче оскъпяват процедурата почти два пъти, тъй като е много вероятно да са на два тура.

Според Тодоров се създава грешно впечатление, че от фирмата продават машините, а всъщност те отговарят основно за тяхното обслужване. Надценката е около 7-8% върху всички разходи, но сега са били склонни да го направят почти без печалба, около нула процента, отчете Веселин Тодоров.

Той уточни, че ако се получи забавяне още 3-4 дни, дори технологично няма да успеят да осъществят процедурата. Казали сме в първия момент, че няма да направим поръчката за 6,5 млн. лева, подчерта Тодоров. По стария договор за машините не е платена нито стотинка, но нямам право да го коментирам, ние сме платили няколко милиона данъци на държавата. Крайният срок за плащане по този договор е 25 юни, посочи той.

Веселин Тодоров призова за политическа намеса, за да бъде покрита поне себестойността на процеса. Той отхвърли тезата, че ЦИК саботират изборния процес.