Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не се отказва от закона за хазарта, въпреки съпротивата на феновете на "Левски". В кулоарите на парламента той поясни, че проектът му станал по-прецизен и полезен за държавата.

Недейте да очаквате някой да премисли, особено пък аз, обърна се Симеонов към медиите. Проектът му щял да прекрати едно ограбване в областта на хазарта и да насочи сериозни финансови ресурси към спорта.

Според депутата трябва да се провери дали законът му заплашва "Левски" от фалит, както алармира основния спонсор на клуба. Не е ясно какъв е размерът на спонсорството по отношение на "Левски", каза Симеонов в отговор на въпрос на News.bg. Имало разминавания между казаното от собственика на "Национална лотария" и данните и данните в Комисията по хазарта. Затова и лидерът на НФСБ се съмнява колко значимо е финансирането на "Левски".

Държавата нямало да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини.

Красен Кралев защити закриването на частните лотарии – ще има повече средства за спорт

Красен Кралев защити закриването на частните лотарии – ще има повече средства за спорт

Промените не са насочени срещу „Левски“…

Симеонов увери и че не е инструмент на никого. Мога ли да бъда инструмент на някого, на Бойко Борисов или на някой друг, така, както ме познавате, смятате ли, че мога да бъда инструмент, попита патриотът. Затова той не се отказва от битката с "проказата, наречена хазарт".

За лидера на НФСБ имало закони от времето на Орешарски, които били в полза на определен бизнес и те трябвало да бъдат променени. Валери Симеонов очаква подкрепа и от БСП за внесените от него поправки в закона за хазарта. Той има забележки към работата на комисията по хазарта. Затова и подкрепя идеята на финансовия министър Владислав Горанов, тя да се преструктурира в държавна агенция. Така нямало да има размиване на отговорността. Хазартът рушал народопсихологията ни, по мнението му. Хората не искали да се трудят, а да търкат билетчета. Внушавало се, че човек може да реши всичките си проблеми, търкайки талони.

Къде останаха онези основни ценности като трудолюбие, упоритост, последователност, пита Валери Симеонов.

Държавен монопол над лотарийните игри предлага Валери Симеонов

Държавен монопол над лотарийните игри предлага Валери Симеонов

Без продажба на билети в бензиностанции, супермаркети и близо до училища

Работа, а не търкане на билетчета е пътят към успеха, според социалиста Румен Гечев.

Той не спести критиките си към управляващите, които, по мнението му, защитавали олигарсите, които диктуват пазара на нефтени продукти. Депутатите приеха закона за регулация на този сектор и това даде повод на червения депутат да свърже темите за нефта и хазарта. Тяхната власт се държи на подкрепата на олигархични кръгове в България, които ни доведоха до състоянието, в което сме - няма вода, децата болни от рак, купуват лекарства на цени седем пъти по-високи, водата е източена, за да се въртят мощности и ВЕЦ-ове, които не би трябвало да ползват питейна вода, възмути се Гечев. Това било резултат от последователната политика на ГЕРБ са мачкат българския народ.

Попитан за закона за хазарта на Валери Симеонов той посочи: "С нашата социалистическа идеология трябва да подкрепяме хората и бизнеса, които създават материални блага." За него обаче успехът се корени в работата, не в изтритите талони. Не виждам защо ние трябва да влизаме в битка между хора, които печелят десетки милиони, коментира още той. Левицата защитавала трудещите се и тези, които създават брутен продукт.

БАРХИ: Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент

БАРХИ: Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент

Ще причини огромни финансови и репутационни щети на България

В момента Валери Симеонов предлага да има държавен монопол над лотарийните игри. Финансовият министър Владислав Горанов подкрепи идеята с аргумент, че в повечето държави има пълен държавен монопол над лотарийните игри. По думите на самия Симеонов идеята има подкрепата и на премиера Борисов, а спортният министър Красен Кралев също се изказа "за".

Изявите в народното събрание съвпаднаха с началото на акция на прокуратурата в Държавната комисия по хазарта