"Референдума няма да го подкрепим, но ще гласуваме против Истанбулската конвенция. Референдум, който не е обвързан с избори, ще се провали". Това заяви пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов. Ратифицирането трябва да бъде обсъдено в коалицията. Въпросът не е обсъждан и явно не сме обеденени, обясни Симеонов. Тази конвенция няма да бъде подкрепена от НФСБ, отсече Симеонов.

И Каракачанов иска референдум срещу гей браковете и джендър понятията
Обновена

И Каракачанов иска референдум срещу гей браковете и джендър понятията

Призовава партиите да откликнат на гласа на народа

"От страна на колегата Каракачанов има едно голямо деформиране от медийното представяне на коалицията. Не са лесни хората, които са в тази коалиция", коментира Симеонов конфликтът с председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. На въпроса дали ще се изчистят отношенията в коалицията Симеонов отговори: "Зависи от него най-вече".

Относно спекулации, че Цветан Цветанов е определял поведението на Симеонов, вицепремиерът изтъкна, че не е разговарял с гербаджията. "С Цветанов нито съм се чувал, нито съм се виждал. Той е с близо 10 години по-малък от мен и да ми определя поведението дали е възможно", заяви Валери Симеонов.

Няма да се налага със сила конвенцията, обяснява Цветанов

Няма да се налага със сила конвенцията, обяснява Цветанов

Отлагат ратифицирането на Истанбулската конвенция, заради притесненията на хората, подклаждани от БСП

"Нищо не се прави, освен един втори лифт. Важно е хората, които протестират да го знаят. Няма да има застрояване на Пирин", коментира спора за изграждането на втори лифт на Банско Симеонов.

За управлението на "Слънчев бряг" вицепремиерът обясни, че тази година ще има управление на улиците и тротоарите, което облагодетелства и туристите.

Слънчев бряг да се вземе от ръцете на мутрите, иска Симеонов. "Божо Кравата, Радо Слънцето - такива светила и съзвездия", допълни вицепремиерът.

НФСБ "скочи" на поредно излъчване на филм за възродителния процес

НФСБ "скочи" на поредно излъчване на филм за възродителния процес

Деликатна тема, която дълбоко разделя обществото ни, не трябва да се политизира

По думите му там е пълна анархия, по улиците хвърчат "файтони с коне, хвърчат всякакви тротинетки, влакчета и всички вървят по улиците, защото тротоарите са заети от всякакви бараки".

"Върви един процес по изчистването изцяло от всякакви преместваеми обекти", обясни Симеонов, но се оплака от действията на министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Министърката без да се гласува показвала едни чертежи", изтъкна Валери Симеонов и допълни, че квадратурата спомената от Агелкова от 75 квадрата е много - "това е една къща", заяви вицепремиерът.

Ангелкова провери чист от бараки ли е плажът в Слънчев бряг

Ангелкова провери чист от бараки ли е плажът в Слънчев бряг

Уверена е, че ще се разхождаме спокойно по алеите в курорта и няма да се блъскаме с щендери и стока