Групата на Обединени патриоти (ОП) в народното събрание няма как да бъде заличена. Това обясни лидерът на НФСБ Валери Симеонов след като регистрира партията си за участие в местните избори.

Припомняме, че от "Атака" поискаха от председателя на парламента Цвета Караянчева групата на ОП да бъде заличена, след като от нея бяха изключени част от депутатите на "Атака", а други напуснаха сами.

Нямат ли юристи тези хора, не четат ли наредбата и правилника на Народното събрание, запита Симеонов в коментар на искането на "Атака", което според него е тъжно. 

В личен план няма да гласувам за Волен Сидеров, ако се кандидатира за кмет. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов след регистрация на партията му в ЦИК за местните избори. 

НФСБ издига за кметове успели хора, а не калинки
Обновена

НФСБ издига за кметове успели хора, а не калинки

Формацията поставя националните приоритети над личните.

НФСБ все още не са издигнали свой кандидат за София, а Валери Симеонов отговори риторично: "Възможно е да, възможно е - не".

На въпрос ще останат ли в коалицията с ГЕРБ, след като коментира, че в Пловдив били фалшицирани изборите през 2015 г., Симеонов заяви, че тогава изборите наистина са били фалшицирани, с което Славчо Атанасов е бил изместен абсолютно неоснователно.

От своя страна кандидатът за кмет на НФСБ в Пловдив Славчо Атанасов напомни за изборите, че "Иван Тотев направил филм за неговите геройства и имал шест криминални престъпления". Само че част от прокурорите, не всички, гледали един прекрасен балет "Лебедово езеро" на Чайковски.

Атанасов припомни кадрите от нощта на изборите през 2015 г., в които имало едни прословути комисии, а чувалите от предизборната кампания били носени от председател на комисия от ГЕРБ.

Чувалите били отворени и се подправил протокола. След като сигналът бил отнесен в съда, магистрати заявили, че не могат да взимат под внимание видео материали. Така се оказало, че въпреки нарушенията, те не са основание да се касират изборите.

Атанасов увери, че няма да допусне да бъдат фалшифицирани изборите в Пловдив.

На въпрос дали е бил информиран премиерът тогава, Атанасов отговори, че Борисов е интелигентен мъж и знае всичко, което става в държавата. Той предполага, че премиерът е знаел и това, което е станало в Пловдив.

Още през 2011 г. имало репортаж от центъра на Пловдив, при която журналистка питала хората, които са били наредени на опашка защо са там, а хората й отговорили - "30 лева за Тотев, 30 лева за президента, идваме да си вземем парите".

Славчо Атанасов се надява, че щом хората са били лъгани през 2011 и 2015 г. няма да има смисъл отново изборите да бъдат фалшицирани.