Членовете на Национален синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа" да имат повишена готовност за протестни и ако се наложи стачни действия. Това призовава в отворено писмо председателят на синдиката Тодор Воденов.

Писмото, адресирано до главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на отбраната Николай Ненчев, е във връзка с изпълнението на обществената поръчка за ушиване на униформеното облекло за Българската армия.

Припомняме, че прокуратурата обвини Ненчев за обществена поръчка за облекло на армията. От дружеството застанаха в защита на министъра, твърдейки, че именно тази поръчка ги е спасила.

Воденов изтъква, че през последните седмици са направени опити за насочване на общественото внимание към изпълнението на обществената поръчка от Министерство на отбраната към "Интендантско обслужване" ЕАД за ушиване на униформите.

Изпълнителният съвет на синдикат "Отбрана", както работниците и служителите на дружеството намират за странно, когато граждани или обществени организации подават информация за корупция при закононарушения и органите на съдебната власт мълчат.

"Сега, когато дружеството може да се изправи на крака и да даде работа на честни български граждани, се намериха хора с обществено влияние, които предприемат действия за отнемане на хляба на работниците", недоволни са от синдиката. Именно това е и причината за призива към готовност за протести и стачки.

От синдиката призовават представителите на прокуратурата да отидат в Калофер и да обяснят действията си.