От двата най-големи синдиката в България - КНСБ и КТ "Подкрепа" изготвят съвместни предложения, които ще дадат още в първия работен ден на новите депутати от 48-то НС. Те настояват за индексация на доходите с процента на официалната инфлация от началото на годината, информира БНТ.

По данни на синдикалната организация в частния сектор до момента заплатите са увеличени със 17 процента, в сектора на услугите с 15, но звената, които са на държавна издражка изостават сериозно в това отношение

КНСБ проведе протест в Благоевград

КНСБ проведе протест в Благоевград

Протестът е част от кампанията в защита на доходите и работните места

Ако исканията на сидикатите не бъдат чути от служебното и новото редовно правителство, се подготвят организирани стачни действия.

По обяд в Пловдив членове на КНСБ блокираха за час движението на ключов булевард по повод Международния ден на достойния труд.

В България се създала предпоставка за самонарастваща инфлация

В България се създала предпоставка за самонарастваща инфлация

Страната да преосмисли поведенческите роли на бизнеса и обществото като цяло, иска Татяна Хубенова

"Смятаме, че пред 23-та година трябва да има увеличение между 12 и 15 процента и минималната заплата да стане 850 лева. Тя е точно половината на средната заплата за 22-ра година, както казва директивата на ЕС. Това са ключовите искания", каза Пламен Димитров.

Освен това те имат и едно социално искане - "да усвоим обхвата на хората, които получават помощи за отопление, те са около 300 хиляди семейства", предават думите му от обществената телевизия.

"На второ място искаме да бъдат запазени енергийните компенсации за небитовите абонати. Като по този начин могат да бъдат запазени работните места. Ако тази компенсация изчезни, бизнесът твърди, че между 80 и 100 хил. души само за месец-два ще бъдат освободени", каза Пламен Димитров.