Областният секретар на организацията на „Синьо единство" в Плевен Стефан Ганев намери името и данните си в подписката на Реформаторски блок за регистрацията им в ЦИК, без да се е подписвал в нея, съобщават от партията.

„Аз съм един от активистите на „Синьо единство" в града, заявил съм многократно публично принадлежността си към „Синьо единство", стоя безусловно зад каузата и принципите на партията и съм се подписал само и единствено в подписката на „Синьо единство", категоричен е Ганев.

Той настоява за обяснение от Реформаторския блок кой е фалшифицирал подписа му в тяхната подписка, както и защо и кой ще понесе политическата отговорност. В писмото, с което Стефан Ганев сезира за случая националното ръководство на партията, той заявява, че след като са си позволили да направят това спрямо него, остава открит въпросът колко ли още подобни злоупотреби има.

Националното ръководство на ПП „Синьо единство" изразява острото си възмущение от подмяната, която Реформаторски блок осъществява, както по отношение на принципите и ценностите на десницата, така и по отношение на наказуемите от закона фалшификация и злоупотреба с лични данни.

Те са категорични, че това поведение на Реформаторски блок се превръща в рецидив, тъй като неотдавна са опитали да откраднат гражданското сдружение Национален съюз „Единство" и да употребят името и членовете на сдружението за лични цели без знанието и съгласието им.

Поредната кражба и брутална манипулация затвърждава убеждението ни, че с подобни действия Реформаторският блок се компрометира с всеки изминал ден и не може да претендира повече за политическа алтернатива на статуквото, смятат още от „Синьо единство".

На предоставен от ЦИК интернет адрес всеки български гражданин може да свери в чия подписка фигурира името му и по този начин да провери дали партиите са злоупотребявали с данните му и фалшифицирали подписа му.