Доскорошният заместник-председател на Атака Антон Сираков официално напусна партията.

Той потвърди това пред news.bg, като уточни, че днес само официално е напуснал редиците на движението, а решението за това е бил взел още преди месец, след четвъртия събор на "Атака".

Припомняме, тогава Сираков изрази категоричното си несъгласие с преизбирането на Волен Сидеров за лидер на партията и промените в устава.

По думите на Сираков Атака се е превърнала в партия от кариеристи и страхливци. Той беше категоричен, че качествените лица в редиците на движението отдавна са се отказали от него.

В момента Атака се състои от Волен и няколкото послушници около него, добави Сираков. Според него партията отдавна се е отказала от основната си цел - да представлява и да се бори за защита на националния интерес.

Защо си мислите, че Атака се отказаха от масовите прояви в големите градове, попита той. По думите му това е факт, защото в по-голямата част от населението в големите градове е от интелигентни хора, които отдавна не се припознават в Атака.

Сираков директно обвини движението за оттеглянето му от пленарната зала. Припомняме, парламентарната група на „Атака" на свое заседание  взе решение да бойкотира парламентарните заседания и да напусне парламентарната зала до изборите.

Това според Сираков красноречиво показва, че от движението отдавна са се отказали да защитават интересите на хората. Ако някой не иска да работи в пленарна зала, той не се явява на избори, каза още той.

Сираков допълни, че в момента хората около лидера на партията симулират опозиция на властта, а реално не правят нищо, което да доказва това. Той каза още, че докато е бил част от Атака е получавал както примамливи предложения, така и заплахи с цел да напусне движението. Предложиха ми дори поста на министър, заяви той, но отказа да конкретизира от кой е било отправено това предложение.

Три четвърти от хората, които бяха в партията, сега я изоставиха, заяви той и добави, че именно тези, които са напуснали са представлявали качествения потенциал на Атака.  Това, което остана от Атака, са нека да го кажем ясно, подчерта  още един път Сираков - страхливци и кариеристи.

Запитан как вижда себе си от тук нататък в политиката, Антон Сираков заяви: "Ще помагам доколкото мога на субекти, които заслужават това, тоест защитават националния интерес.".