"Силно се надявам напускането на "Воля" да не е във връзка с моето". Така освободеният от днес народен представител от БСП Славчо Велков коментира напускането на парламента на депутатите на "Воля".

Той благодари на колегите си от "Воля", че са гласували против неговото освобождаване, както и за добрите думи, отправени по негов адрес.

И "Воля" напуска Народното събрание

И "Воля" напуска Народното събрание

Марешки обяви решението на брифинг

Припомняме, сутринта по предложение на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева бяха прекратени правомощията на народния представител от БСП Славчо Велков. Причината е свързана с усложнено здравословно състояние и необходимостта от продължително лечение.

Самият Славчо Велков коментира, че решението да депозира оставката му се дължи на препоръката на лекарите, но "който си мисли, че се е отървал от мен се лъже". Велков обясни, че остава в Народното събрание като личен съветник на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Цветанов не усеща парламентарна криза

Цветанов не усеща парламентарна криза

Няма предпоставки за предсрочни парламентарни избори

Лаконично Славчо Велков заяви и че вчера, когато е депозирал молбата си за напускане на парламента, е видял как един традиционно български празник - прошка, се е преименувал заради трансформацията от опрощаване на разсрочване.

Коментарът му е по повод решението на ГЕРБ да се откажат от опрощаване на дълговете на вероизповеданията с новия закон, а да се премине към разсрочване.

Корнелия Нинова не знае „Воля“ опозицията ли са, с управлението ли са

Корнелия Нинова не знае „Воля“ опозицията ли са, с управлението ли са

Обратът в позицията на ГЕРБ за вероизповеданията се дължал на уплах