Лидерът на "Воля" обясни, че депутатите от групата му са били заплашвани от БСП. Ако гласували за освобождаването на Валери Жаблянов от поста зам.-председател на НС, социалистите щели да искат оставката на Марешки от същия пост, заяви в ефира на bTV Марешки.

Славчо Велков лично отправил заплахите, каза лидерът на "Воля".

Президентът говори малко махленски, захапа го Караянчева

Президентът говори малко махленски, захапа го Караянчева

Председателят на НС се разтревожи БСП да не поискат дикататура на пролетарята

Припомняме, още миналата седмица председателят на НС Цвета Караянчева обясни, че Марешки и споделил, че бил заплашен в парламента. Казали му "ако вие гласувате за оставката на г-н Жаблянов, ние ще поискаме вашата". Тогава шефът на парламента беше разочарована от поведението на левицата.

Припомняме, преди две седмици в Народното събрание от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков два пъти иска оставката на Валери Жалянов и постави ултиматум. От ГЕРБ скочиха на социалиста заради определението за Народния съд в позицията на БСП за провеждането на Луковмарш.

В крайна сметка червеният депутат бе отстранен от поста заместник-председетале на Народното събрание със 110 "за", 71 социалисти бяха "против".

Славчо Велков пък адвокатства в защита на председателя на НЗОК проф. Камен Плочев, чиято оставка поиска здравният министър Кирил Ананиев.

Велков тогава захвана наложеният върху проф. Плочев натиск и заплахи. И обясни, че ако проблемът се разрасне, ще представи в Народното Събрание кой се опитва да упражни натиск. 

Високопоставен политик в управлението заплашвал шефа на НЗОК

Високопоставен политик в управлението заплашвал шефа на НЗОК

Камен Плочев бил предупреден чрез приятел

Веселин Марешки коментира още и сделката за ЧЕЗ. Било му предложено да участва в нея, но той отказал, защото не разбира от този бизнес.

Предложението за участието в сделката за ЧЕЗ дошло от консултанти. Трябва да се провери дали правителството е оказвало натиск върху кандидатите. В сделката иначе нямало нищо притеснително, смята Марешки. По думите му не е възможно правителството да не е знаело за продажбата.

Неуважително било от страна на БСП да наричат купувача "Гинка от Пазарджик", изтъкна лидерът на "Воля".