Слави Бинев не може да „избяга" от председателско място в парламентарните комисии, след като на днешното заседание на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове оглави прилежащата й подкомисия по усвояване на средствата от Европейския съюз.

Депутатът от Патриотичния фронт бе подкрепен от 10 народни представители. Реформаторите се въздържаха от това да кажат „да" или „не" на предложението за поста на Бинев, което дойде от съпартиеца му Петър Петров.

Припомняме, след като бе назначен за председател на комисията по култура и медии, той предизвика лавина от недоволство и дори протести сред културните дейци, което в крайна сметка доведе до оттеглянето му.
После се появи възможността да се оглави спортната комисия, но уж обяви, че се отказва от всякакви председателски постове. Днес обаче Бинев оглави подкомисията с нито един гласувал „против".

Всъщност, никой друг не бе номиниран за председателското място в подкомисията. От колегата си Петров Бинев бе представен като човек с дългогодишен опит в ЕС, носител на нужните качества за позицията.
Самият нов председател с готовност подкрепи собствената си кандидатура с гласа си. Гласуването обаче бе бойкотирано от БСП, които изобщо не се явиха на днешното заседание на комисията.

Все пак те уведомиха със смс колегите си, че още не са готови със своята номинация за социалиста, който ще участва като член на подкомисията, макар бившият външен министър Кристиан Вигенин да е от състава на основната комисия.

В крайна сметка по предложение на председателя на комисията по еврофондовете Светлин Танчев всяка партия ще има свой представител в подкомисията, като единствено ББЦ се отказват от такъв, тъй като Танчев държи председателското място и ще бъде уведомяван за работата на подкомисията и без да заема квота в нея.

От ГЕРБ излъчиха Владимир Тошев за член, ДПС заложиха на Айхан Етем, а РБ - на младия депутат Антони Тренчев. Тъй като Атака и АБВ имат само по един член в постоянната комисия, то той автоматично влиза и в подкомисията - съответно това са Миглена Александрова от Атака и Иван Иванов от АБВ.