"Трябва да има мир и справедливост и за да има мир и справедливост, трябва да има нови избори". Това заяви лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов пред БНР.

"Щом не се тревожат от това да има избори, щом са убедени, че хората много ги обичат, пак ще ги изберат", допълни той.

Според Трифонов "живеем в действителност с овладени медии и овладян бизнес и това прилича на комунизъм. 30 години след комунизма трябва да има нови избори. Властта развращава, абсолютната власт развращава абсолютно. Тези се развратиха абсолютно. Време е за избори".

Той смята, че българинът е търпелив, "но като му писне, става жесток. Това ще се случи и сега. Ако те не го виждат, значи са недалновидни и не са за тази работа".

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор

Европа няма право да гледа Български с широко затворени очи

Трифонов коментира и събитията край плаж "Росенец" като заяви, че тези плажове не са частни. По думите му трябва веднага да се допуснат хората, които искали да отидат там.

Той подчерта, че иска да е част от държава, в която законът е на страната на държавността и в която не се самозабравят онези, които вземат властта".

Трифонов изрази мнение, че протестът на хората е спонтанен.

"При протестите срещу Жан Виденов БСП говореха същите глупости. Властта ги кара да се държат по същия начин. Може би има провокатори, но като цяло протестите са спонтанни", смята лидерът на "Има такъв народ".

Властта иска мир и Радев да си изкара мандата

Властта иска мир и Радев да си изкара мандата

Ако някой иска цялата власт сега, трябва да обясни защо, подчерта Томислав Дончев

Запитан дали негови привърженици също са били на протеста, Трифонов каза, че имат свободна телевизия и казва това, което мисли.

"Ще се явим на избори, когато и да са те. Моето присъствие или неприсъствие на площада не променя този факт. Аз бях в малката си скромна кабелна телевизия. Моите колеги бяха на площада", уточни Трифонов.