Въпреки че не успяха да си изберат председател на първата за новия мандат сесия, сливенските общинари показаха, че могат да работят и без такъв.

Те решиха заседанията да се водят на следния принцип: днес то бе оглавено от представител на най-многобройната група, а именно Димитър Митев от ГЕРБ. На 20-ти декември ще председателства човек от втората по численост група в съвета. Определен бе Момчил Пантелеев от гражданското сдружение "Свети Георги Победоносец".

Общинският съвет на Сливен се състои от 8 партии и коалиции. Сесията беше свикана с подписите на 1/3 от представителите, съобщиха от общината в града.

Общо 26 точки разгледа и гласува днес общинският съвет в Сливен, съобщиха от пресцентъра на общината. С абсолютно мнозинство общинските съветници подкрепиха предложението на кмета Стефан Радев общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта за съфинансиране на ремонт на бившия военен стадион. То е по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти към спортното министерство.

Друго предложение, получило подкрепа, бе изменението на Наредбатаза определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен.

Ваня Григорова: Трябва ни боец за председател на СОС

Ваня Григорова: Трябва ни боец за председател на СОС

За да не загуби София европари може да изберем временен председател