Предшествано от извънредно заседание на бюджетната и стопанска комисия, заседанието на Столичния общински съвет днес трябва да се произнесе по доклада на Йорданка Фандъкова за възлагането на дейности по събиране и транспортиране на боклука за 2010 година.

На заседанието трябва да стане ясна и план-сметката на дейностите за отпадъците. Очаква се съветниците засега да не променят размера на такса смет.

Утре съветниците, ще решат дали, фирми, които са имали прекратена концесия поради виновно неизпълнение от тяхна страна, да имат правото да участват в конкурси. Освен това зоните за почистване, на които е разделена София с промените се увеличат от 6 на 8.

Съветниците ще обсъдят и доклад за възлагане на обществена поръчка с предмет изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община - „депо за неопасни отпадъци „Садината".

По инициатива на общинския съветник от ДСБ Вили Лилков най-вероятно те ще решат ул. „Жабокрек", която се намира на територията на ж.к. „Лев Толстой", район „Надежда", да бъде преименувана на „Желю войвода".