БСП отново внесе сигнал в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов.

Внасяме сигнал във връзка с несъвместимост на функциите на господин Бойко Борисов, който изпълнява функциите на министър-председател. Това заяви Георги Свиленски. Според левите той е в несъвместимост.

Призивът ми към ЦИК е да спазва закона и да загърби партийните си пристрастия, подчерта социалистът. За становището на ЦИК, че не са установени нарушения по отношение на предизборната кампания, свързани с премиера Бойко Борисов, Свиленски коментира: "Ние като политическа партия не искаме да правим или привнасяме междуинституционални борби, както те казаха".

"Според Закона за политическите партии и Изборния кодекс министър-председателят носи административнонаказателна отговорност за всяко едно от гореописаните закононарушения така, както за незаконосъобразно финансиране на предизборната кампания на ПП "ГЕРБ", така също и за нарушаване на правилата за предизборна агитация като глобата е в размер на 3 000 до 15 000 лева за всяко едно от тях поотделно", посочва се в жалбата.

ЦИК не вижда нарушение на Борисов при предизборната кампания

ЦИК не вижда нарушение на Борисов при предизборната кампания

Сигналът срещу премиера е оставен за сведение

Припомняме, преди дни социалистите внесоха жалби срещу Борисов до ЦИК и СЕМ за използването на държавен ресурс за водене на предизборна кампания.

В жалбата до ЦИК левицата настоя Борисов да бъде задължен да излезе в служебен отпуск като премиер по време на предизборната кампания, ако ще бъде председател на Предизборен щаб, или да се оттегли като такъв.

Ден по-късно премиерът беше разкритикуван и от президента. Равноотдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет, коментира Румен Радев.

Социалистите искат глоби за Борисов от ЦИК и СЕМ

Социалистите искат глоби за Борисов от ЦИК и СЕМ

Те настояват и премиерът да излезе в служебен отпуск до евроизборите

Самият Борисов на свой ред обвини президента в използване на държавни пари за агитация в полза на БСП. Той бе категоричен, че няма намерение нито да подава оставка, нито да излиза в отпуск, тъй като според него обвиненията на БСП и държавния глава били неоснователни.

Вчера стана ясно, че Централната избирателна комисия не е установила нарушения  от страна на Борисов и сигналът срещу премиера е оставен за сведение.