Централната избирателна комисия не е установила нарушения от страна на министър-председателя Бойко Борисов във връзка с предизборната кампания, съобщават от "24 часа", цитирайки говорителя на комисията Александър Андреев. Той посочи, че сигналът срещу премиера е оставен за сведение.

Не карайте ЦИК да влиза в какъвто и да било дебат между институциите, призова Андреев.

Той съобщи, че към момента не е постъпвал сигнал за президента от страна на ГЕРБ, но ако това все пак се случи, той ще бъде докладван и ЦИК ще се произнесе.

От своя страна социалистите заявиха, че утре ще внесат нова жалба в Комисията за законови нарушения от страна на Борисов.

Социалистите искат глоби за Борисов от ЦИК и СЕМ

Социалистите искат глоби за Борисов от ЦИК и СЕМ

Те настояват и премиерът да излезе в служебен отпуск до евроизборите

Припомняме, преди дни социалистите внесоха жалби срещу Борисов до ЦИК и СЕМ за използването на държавен ресурс за водене на предизборна кампания.

В жалбата до ЦИК левицата настоя Борисов да бъде задължен да излезе в служебен отпуск като премиер по време на предизборната кампания, ако ще бъде председател на Предизборен щаб, или да се оттегли като такъв.

Ден по-късно премиерът беше разкритикуван и от президента. Равноотдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет, коментира Румен Радев.

Самият Борисов на свой ред обвини президента в използване на държавни пари за агитация в полза на БСП. Той бе категоричен, че няма намерение нито да подава оставка, нито да излиза в отпуск, тъй като според него обвиненията на БСП и държавния глава били неоснователни.

Борисов не мисли нито за оставка, нито за отпуск

Борисов не мисли нито за оставка, нито за отпуск

На папата кусур намерихме, и Господ да слезе - ще измислим нещо