Левицата отсече - посещението на Еманюел Макрон у нас е ключово. Европа в момента е разделена, а трябва да се обединява, каза на пресконференция Корнелия Нинова.

Френските предложения крият рискове, смутена е обаче лидерката на червените, тъй като се ограничава свободното движение на хора. Макрон посягал и на равните права.
Кога чуждите фирми ще започнат да плащат на българския служители, както заплащат на техните служители на Запад, пита Нинова.

Икономиката ни щяла да пострада, ако се приемат предложенията на Макрон

Икономиката ни щяла да пострада, ако се приемат предложенията на Макрон

Това предупреди Радан Кънев

Тези притеснения на БСП не били антиевропейско говорене, успокои Корнелия Нинова, но се закани че от левицата ще бъдат проактивни по тази тема.

От БСП са обезпокоени, че ще наливаме пари в осигурителните сметки на други държави, а освен това от мерките, предложени от френския президент, се очаква дефицитът на НОИ да се задълбочи.

От "Позитано" 20 недоумяват още защо социалният министър Бисер Петков не е бил на срещата с френския президент. Затова и социалистите се заканиха, че ще има питания към министрите по темата в рамките на парламентарния контрол.

Борисов безусловно приемал директивата, а президентът Румен Радев поставил нюанси. Ние сме на позицията на президента, представи оценката си Нинова.

Макрон ни удря рамо за чакалнята на Еврозоната

Макрон ни удря рамо за чакалнята на Еврозоната

България вече трябваше да е член на Шенген според Макрон

Директивата за командированите служители да не се отнася до транспортните работници, поиска и евродепутатът Петър Курумбашев. България трябва да бъде много внимателна, когато тук се идва с такива предложения, подчерта той. Не трябвало така лесно да даваме подкрепа срещу ефимерно членство в Шенген и Еврозоната.

На брифинга лидерът на социалистите коментира и случващото се в Софийската математическа гимназия (СМГ) като следствие от образователната политика на ГЕРБ.

По думите й се съсипвало училището и се употребявали децата, като с кампанията се прикривали частни интереси. "Става дума за пари, за частни интереси", категорична бе Нинова.

С това обаче се руши авторитетът на СМГ. Проблемът е в сбърканата политика на правителството и МОН, подчерта соцлидерът. Червените искат изслушване в образователната комисия в НС на министъра, на заместника му и на всички замесени.