100 дни държавата се управлява с активни мероприятия и с политически фарс, а що се отнася до същинската политика - виждаме едно управление, което е неспособно да решава реалните проблеми.

Това заяви в кулоарите на парламента бившият премиер Сергей Станишев, малко след като депутатите в негово отсъствие гласуваха да им се даде достъп до искането на главния прокурор за имунитета на експремиера.

Ако мислят, че моят депутатски имунитет ще им реши проблема с постната пица за догодина, какъвто е бюджетът, това ще работи много малко време, коментира лидерът на БСП.

Той изтъкна, че управляващите трябва да обяснят защо за здравния сектор са предвидени с 405 милиона лева по-малко, за НЗОК - 200 милиона по малко, при условие, че предишното правителство е оставило резерв на здравната каса близо 700 милиона лева.

По думите на премиера Борисов, Станишев е раздал най-важните доклади - за организираната престъпност, за контрабандните канали, за специалните поръчки, които са вървели, за сделките Петрол срещу храни с Ирак.
                              Още...

Като неспособност на управляващите да решават реалните проблеми, Станишев посочи организацията на държавата по отношение на свинския грип, а също и случващото се с проекти като АЕЦ Белене.

Експремиерът припомни обещаното от управляващите, че след като спрат кражбите и контрабандата, само от едно връзване между НАП и Митниците ще дойдат 700 милиона лева.
Той постави въпроса къде са тези пари за следващата година.

Според коментара на Станишев действията на управляващите имат явно отвличаш характер - да вдигат пушилка и да правят политически акции, за да не води дебат по същността, а именно какво става в държавата".