България днес има необходимост от прогресивни леви политики. Това заяви евродепутатът Сергей Станишев при откриването на "Форум за прогресивни леви решения", организиран от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент (ЕП) в София.

На събитието присъстват вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министрите Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев. Сред гостите са и Джакомо Филибек - изпълнителен генерален секретар на Партията на европейските социалисти, и Биляна Борзан - заместник-председател на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП, съобщава БТА.

Във форума участват над 400 души, сред които представители на БСП и на Коалиция "Левицата!".

Станишев се включва в битката за лидерския пост в БСП?

Станишев се включва в битката за лидерския пост в БСП?

По думите му негова лична кауза става БСП

БСП е на дъното и сме длъжни да потърсим точки за опора, платформи на оттласкване от това състояние, което е вредно за България и за европейската социалдемокрация, каза Станишев.

Станишев открои като грешки на БСП: "плашилото Еврозона", "истерията на тема джендър идеология и трети пол", изкуствен интелект. По думите му това са все удобни теми за захранване и раздухване на страхове, и за прикриване на собствената немощ - политическа, често интелектуална.

Станишев посочи, че отдавна не е правен форум в лявото пространство с този мащаб. Чух в последните дни най-невероятни интерпретации на този форум, разбрах, че сме получили и безплатна реклама от трибуната на Народното събрание, посочи той. По думите му това означава, че има очаквания.