Настоящият кмет на Сливен Стефан Радев се кандидатира за трети мандат. В събота той обяви официално своята кандидатура. Това стана, след като местната организация на ГЕРБ се регистрира за участие в предстоящите избори, съобщава БТА.

Радев встъпи в длъжност за първи път през ноември 2015 година.

Неговата кандидатура бе анонсирана в началото на годината от областния координатор на ГЕРБ Десислава Танева. Тогава тя заяви, че във вътрешнопартиен план нямат колебания или алтернативни кандидатури.

Танева заяви, че ще се явят на изборите с пълна листа за общински съветници, като половината от тях ще бъдат нови лица. Критерии за техния избор са разумът, прагматизмът и експертността. Ще се търси мнозинство в Общинския съвет и кмет на първия тур. Кандидатури на партията за кметове ще бъдат издигнати във всички населени места в община Сливен.

До 26 септември ще бъдат регистрирани всички листи за общински съветници в областта.

Сливен е единствената област в страната, в която всички общини се управляват от кметове на ГЕРБ, каза Десислава Танева. Всеки от тях на практика няма алтернатива, която да бъде издигната, и всеки от тях ще се бори за следващ мандат, посочи тя.

Кандидатурите за кметове на другите три общински центъра - Нова Загора, Котел и Твърдица ще бъдат обявени на по-късен етап.