Изграждането на стена на границата на САЩ и Мексико може да застраши инвестиция от $5,2 милиона в България, съобщи money.bg.

За да подсигури финансирането за грандиозния проект, който помогна за избирането му, Тръмп започна преразглеждане на военните проекти в страната и в чужбина. Сред тях е и изграждането на склад за муниции, който трябва да бъде построен във военната база в "Ново село" у нас.

В списъка са стотици проекти, а общата им стойност е $6,8 милиарда. Все още не е взето решение кои проекти ще бъдат спрени - или дали въобще ще има такива. От документа става ясно, че ако Тръмп получи парите за изграждане на стената, няма да има нужда да бъдат спирани проекти.

Тръмп иска $750 млрд. за отбрана за фискалната 2020 г.

Тръмп иска $750 млрд. за отбрана за фискалната 2020 г.

Бюджетът за фискалната 2020 г. е в размер на 4,7 трилиона долара

В списъка с обектите, които може да бъдат отложени или спрени, е и планираното обновяване на военновъздушната база "Михаил Когалничеану" с $21,6 милиона, както и проекти в Гърция на стойност $47,8 милиона.

Наскоро стана ясно още, че Тръмп и администрацията му обмислят да искат от съюзниците да плащат пълните разходи за американските военни на тяхна земя, плюс 50 % отгоре заради "привилегията".