Време е да сложи точка на този изкуствено създаден скандал. Това призова в ефира на БНТ зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова, коментирайки за пореден път скандала около записите на политиците.

Кои са хората, които започнаха този скандал, кой е говорителят на тези скандали, които се опитват да  дискредитират правителството, попита депутатката от ГЕРБ.

Тя отново заяви, че записите с нейно участие са манипулирани и представляват компилация от отделни казани думи или изрази. Фидосова потвърди, че е водила много разговори с шефа на Митниците Ваньо Танев, но изтъкна, че в никакъв случай не може да става въпрос за манипулация.

Припомняме, в скандалния запис Фидосова пита как се е справил един от кандидатите за шеф на митницата в Лом и е силно изненадана от средната му оценка - 2,90.

Тя обясни, че е потърсила митническия шеф, едва когато конкурсът е приключил. На въпрос дали познава момчето, за което става въпрос в записа, Фидосова отговори: Не го познавам и не съм го виждала.

Тя отправи и директен упрек към лидера на РЗС Яне Янев, наричайки го кукловод на българската престъпност.

От своя страна червеният депутат и бивш вътрешен министър Михаил Миков посочи, че скандалите около записите показват, че България не е правова държава и че контрабандата е контролирана от политиката. Той цитира данни, според които има увеличение на контрабандата у нас и посочи, че в темата около СРС-та се измества. Според него се прави подмяна на съдържанието с въпроса кой и защо изнася в публичното пространство тези записи.

Миков беше категоричен, че в една правова държава, когато министър-председателят ходатайства за офшорна фирма, дължи обяснение на обществото. Припомняме, в разпространен от РЗС разговор Борисов „нарежда" по телефона на шефа на митниците да изтегли хората си по време на акция от фабрика "Леденика", която работи незаконно, защото е поел ангажименти към Михаил Михов - Мишо Бирата.

Бившият министър добави, че правителство трябва да подаде оставка.