Паркинги стоят неизползвани в София. За проблема алармира общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев. Един такъв паркинг е на НДК. През годините абсолютно неизползваеми стоят няколко помещения, които според няколко регистри се водят паркинги, подчерта той.

Съветникът припомни, че приоритет му е изграждането на паркинги и решаване на проблема с паркирането в София, като в момента се изграждат 15 паркинги по кварталите. Но изключително важно е да започнем решаване на проблема с паркирането в центъра, каза Бонев. За целта се внася доклад, с който кметът на София да започне разговор с НДК и държавата, за да се установи какво е текущото състояние на подземните паркинги около НДК.

В единия има печатница, стана ясно от думите му. Бонев иска общината да придобие тези паркинги и те да се използват по предназначение.

Откъм бул. "Фритьоф Нансен" има такъв с около 1000 места, но през 90-те е приватизиран. Обмисля се да има и паркоместа само за живущи. Бонев предлага да има специални станции за зареждане, които да не пречат на движението и паркирането.

Симеон Ставрев заяви, че дълго години Столична община е неглижирала проблема с паркирането. За първи път в бюджета се отделят сериозни средства за паркинги, припомни той.

3 буферни паркинга на метрото ще има - на МС Сливница, в Младост 1 А и в Левски Г. Според него е безобразие конструктивно готов паркинг като този до НДК да стои и да не се използва.

Работим сериозно по проблема с паркирането, паралелно с това се работи и по множество трасета, категоричен бе Ставрев.

Парк патрул вече следи дали шофьорите в София си плащат синя и зелена зона

Парк патрул вече следи дали шофьорите в София си плащат синя и зелена зона

Автомобилът може да проверу 4000 коли за един час