Стотици се събраха пред парламента на протест срещу връщането на хартиената бюлетина. Пред паметника на "Цар Освободител" се излъчва заседанието на НС, което тече и в момента. Протестиращите блокираха движението, а полицията бързо пренасочи движението в частта от "Раковска" до Софийския университет.

Стигна се и до кратко напрежение между протестиращи и част от блокираните коли, които надуваха клаксоните си, недоволни от блокадата. Протестирщите ги изпратиха с викове "Довиждане!"

На запис няколко пъти бе пусната репликата на Йордан Цонев от пленарна зала, че не се притеснява да се качи отново на белия автобус, защото той е в бил в него в нощта на 2013 г, когато протест блокира депутатите в сградата на Народното събрание за часове, а МВР подготви автобус да ги спасява от народната любов.

Тази реплика Цонев подхвърли по-рано днес в пленарна зала, когато ПП и ДБ заплашиха с протести срещу връщането на хартиената бюлетина.

След краткото напрежение и след като блокираните коли с помощта на органите на реда успяха да се отскубнат от протестния капан обстановката се укроти.

Полицията контролира движението по бул "Цар Освободител" до пресечката с булевард "Раковски".

Кирил Петков съзря крах на демокрацията, организира протест

Кирил Петков съзря крах на демокрацията, организира протест

Хартиената коалиция ГЕРБ, ДПС и БСП се готви да подмени демократичния вот и да върне стария корупционен модел