Партиите на промяната се изчегъртаха сами, доверявайки се на Румен Радев. Такава позиция изрази политологът доц. Стойчо Стойчев в пред Bulgaria ON AIR.

Според него, в новоизбрания парламент не се очертава мнозинство, което да излъчи стабилно управление.

"Няма да има мнозинство, което да стъпва на принципна основа. Досега всички се обединяваха в името на махането на ГЕРБ. Имаше прегръдки през годините, които не дадоха резултат. Партиите на промяната махнаха себе си, изчегъртаха се сами. Станаха носни кърпички за еднократна употреба в ръцете на Румен Радев." - коментира политологът в предаването "Денят ON AIR".

Маратон от срещи за "Продължаваме промяната" днес

Маратон от срещи за "Продължаваме промяната" днес

Проведени са три срещи - с ИТН, БСП и ДБ

Той акцентира също върху приноса на Радев за ниската избирателна активност и рисковете, които носи едноличното му управление.

"Машинното гласуване, което беше тест за дигитални умения, стресна много хора и те не отидоха да гласуват. Радев казва, че демокрацията била победила, но това звучи странно на фона на рекордно ниската избирателна активност. Това е човек, който еднолично управлява България от пролетта досега. Като граждани трябва да се замислим цялата тази работа не води ли до една различна реалност, с подобни лозунги през 30-те години дойдоха едни управления." - подчерта Стойчев.

Журналистката Валерия Велева също определи Радев като човек, държащ еднолично властта в юмрука си, а "Продължаваме промяната" - като негов политически инструмент.

"Не може заради един човек да разрушим цялата къща, в момента се разрушава къщата на държавността. И който го каже, бива тричан. Кирил Петков каза, че ни е важен бизнесът. Но всъщност е важно пътят до Скопие да минава през зачитане на историята, без минало няма значение накъде ще вървят полетите." - анализира тя заявките на Кирил Петков.

Според Велева вижданията му за управление са "черни дупки в мислите му".

"Той обещава нулева корупция - това е фантазия. Една дума не чух за COVID-кризата, икономиката, социалната политика. Как се управлява държава по този начин, той е сложил розови очила и говори с въздух под налягане." - добави събеседничката.

По думите й, Радев има голяма роля за обезкръвяването на левицата.

"Президентската партия "Продължаваме промяната" работеше срещу БСП. Месец преди изборите, под шапката на Радев, се появи един политически проект, всичко това под благословията на служебния кабинет. Лошото е, че вече е много късно за онова, което Нинова ще каже. Трябваше да говори, когато излезе юмрукът. Закъснялата истина си има цена, ще я платят БСП, Нинова и страната. Една разбита партийна система означава идването на авторитарен режим." - предупреди Велева.

И Корнелия Нинова хвърли оставка

И Корнелия Нинова хвърли оставка

Абсолютна изненада е за Нинова, че ИК на Румен Радев и Илияна Йотова ѝ искат оставката

Тя коментира и оставката на Корнелия Нинова.

"Нормално е да подаде оставка, тя губи над 100 000 избиратели. Това са трети избори, в които резултатите падат. Решението ѝ е естествено от морална и политическа гледна точка. Тя не даваше публична гласност на вътрешнопартийната битка срещу нея от последните 2 години. Опитваше се да я пакетира под шапката на това, че не бива да се изнася мръсното бельо навън, но го показа. Тепърва ще чуем много истини за БСП." - посочи Валерия Велева.