Строителството на АМ "Хемус" е спряно и няма да продължи. За това предупреди Христо Гаджев на брифинг в централата на ГЕРБ.

Той запита за какво ще бъдат използвани тези половин милиард лева, които били предвидени за ремонта на автомагистрала.

Гаджев прочел в медиите, че средствата щели да бъдат използвани за антикризисни мерки, но дали щяло да бъде така - не се знае. Логично е като не знаем, да питаме за какво ще се харчат тези половин милиард лева, заяви той.

Правителството осигури плащанията за "Хемус", а МРРБ връща едни други милиони

Правителството осигури плащанията за "Хемус", а МРРБ връща едни други милиони

490 779 500 лева трябва да бъдат възстановени от МРРБ в централния бюджет обаче

Припомняме, вчера правителството обезпечи финансов ресурс в размер на 81 157 840 лева на МРРБ за строителството на АМ "Хемус" до края на 2021 г.

Това се случи, след като от "Автомагистрали" предупредиха, че са пред финансов колапс заради блокирани от принципала банкови сметки и това може да доведе до временно спиране на изграждането на магистралата.

Те обясниха, че след продължителна писмена комуникация с МРРБ, принципалът на дружеството - на 25 юни с писмо до търговските банки Комитова ги моли да не допускат разплащания над определения от нея лимит от 10 000 лв.

От дружеството обаче са категорични, че сумата е крайно недостатъчна за нормалното му функциониране. Те подчертават, че с тези действия се блокира дейността по изграждането на АМ "Хемус" и поддръжката на автомагистралите в страната.

"Автомагистрали" спират строежа на АМ "Хемус" заради блокирани банкови сметки?

"Автомагистрали" спират строежа на АМ "Хемус" заради блокирани банкови сметки?

Дружеството е изправено пред финансов колапс