Държавната финансова инспекция е открила още документи, които показват, че обявената от директора вчера сума, несъбрана от отделните организатори на хазартни игри, набъбва.

Вчера при акцията на Специализираната прокуратура в Комисията по хазарта са иззети документи, които не са били предоставени на финансовите инспектори на АДФИ, става ясно от прессъобщение на инспекцията.

От техния първоначален анализ обаче се разбира, че има нарушения на Закона за хазарта по отношение на таксите, събирани от организаторите на хазартни игри.

"Можем да направим извода, че обявената по време на изявлението на директора на АДФИ сума, несъбрана от отделните организатори на хазартни игри, се оказва значително по-голяма.", се посочва в прессъобщението.

Борисов обеща наказания след финансовата инспекция
Обновена

Борисов обеща наказания след финансовата инспекция

Ако не се плащат такси на държава, се взима лиценза и нищо друго

Припомняме, вчера бе оповестена сумата от 210 млн. лв. за периода от 2014 до 2019 година, ако хазартните игри са плащали така, както е плащал Българския спортен тотализатор. Прокурорите, които влязоха в Комисията по хазарта запазиха мълчание и не коментираха пред журналистите. 

Акцията в Комисията по хазарта съвпадна с прокарването на предложенията за промени в Закона за хазарта за втори път от страна на лидера на НФСБ, след като през 2018 година той не събра достатъчно подкрепа сред депутатите. По думите на Симеонов в момента той обаче разполага с подкрепата както на премиера Борисов, така и на финансовия министър Владислав Горанов.

Спортният министър Красен Кралев също изказа надежда, че по този начин българският спорт ще получи по-достойно финансиране.

Днес скоростно промените влязоха за разглеждане в парламентарната комисия по бюджет и финанси и минаха без особен дебат на първо четене.

Горанов иска да създаде Национална агенция по хазарта

Горанов иска да създаде Национална агенция по хазарта

Специализиран държавен орган към министъра на финансите