Ако има предатели в БСП, ще подкрепят правителство на ГЕРБ с първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет. Toва заяви Георги Свиленски пред БНТ.

Той се надява депутати на БСП да не подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ. "Борисов с неговото предложение - експертен кабинет, в който той да посочи премиер и министрите, БСП няма място в такова управление и ще изневери на избирателите си", коментира Свиленски.

Той не вярва да има депутат от БСП, който да натисне бутон на правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов. "Борисов и ГЕРБ няма как да получат подкрепа от БСП", подчерта Свиленски. Той смята, че бързо ще бъде избран председател на Народното събрание, а правителството също било почти готово. Драгомир Стойнев ще е предложението на БСП за зам.-председател на 50-ото Народно събрание. БСП няма да е поредната жертва, прегърната от лапата на Борисов, категоричен бе Свиленски.

Нинова предложи Георги Свиленски за председател на ПГ на БСП

Нинова предложи Георги Свиленски за председател на ПГ на БСП

Христо Проданов и Иван Ченчев ще бъдат негови заместници

Пленумът на БСП

Той обясни, че изпълнителното бюро на БСП се е уплашило от оставката на Корнелия Нинова. Новото, което има е, че вчера част от ИБ на БСП се присъединиха към така наречените искащи извънреден пленум и свикаха пленум в 11 ч. Става въпрос за Атанас Зафиров, Кристиан Вигенин, Владимир Москов, Борислав Гуцанов. Върху БСП се оказва натиск, изтъкна Свиленски. Оказало се, че доста хора искат да отворят портите отвътре в БСП. От думите на Свиленски стана ясно, че Нинова е подала оставка на цялото изпълнително бюро. "Корабът потъва и всички ще се издавим", предупреди Георги Свиленски.

В дневния ред на пленума има избор за временен председател на БСП, но няма предложения. Как ще завърши пленумът, Свиленски не знае. "Пленумът е свободен да вземе решенията си такива, каквито намери за добре. Към БСП продължава да се оказва натиск, колкото се можем ще устояваме на него и няма да предадем избирателите си", увери Георги Свиленски.

Той няма да отиде на пленума на БСП в 11 ч. заради предварителни ангажименти.

Станишев не изключва възможността да се кандидатира за лидер на БСП

Станишев не изключва възможността да се кандидатира за лидер на БСП

Според него при подходящи условия и Нинова би опитала да се кандидатира за нов мандат