ГЕРБ може да не долазят до времето на редовните парламентарни избори. Това заяви пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21".

Тя посочи, че не вижда база за споразумение. Според нея не било случайно и че ГЕРБ настояват, че нямало диалог с протестиращите.

Проблемът на ГЕРБ е служебното правителство, те осъзнават, че всеки ден на власт нищо не им носи, обясни Дончева и допълни, че като причина могат да се добавят и "ангажиментите, поети на правителствено ниво към различни бизнеси и други кръгове за сключване на сделки".

По нейни думи като част от СИК Борисов има ангажименти към СИК - "Маджовци, Маргини и всякакви продължения".

Тя изтъкна, че премиерът имал ангажименти и към Кирил Домусчиев и обърна мнимание на раздаването на концесиите на пристанищата. Домусчиев има аспирации да получи всички пристанища по морето, а пък ТИМ да се задоволи с пристанищата по Дунав, посочи тя.

Цветан Цветанов изключва да има следващ мандат с премиер Борисов

Цветан Цветанов изключва да има следващ мандат с премиер Борисов

Той отрича да има договорка с ГЕРБ

По думи на Дончева ГЕРБ направили "заградителни мероприятия", обещавайки увеличаване на студентските стипендии и 20% по-високи заплати на университетските преподаватели.

"Те се страхуват, че студентите, които ще дойдат на 1-ви октомври, могат да направят това, което направиха за Луканов 1990 година. Въпросът е кой за колко ще се продаде", подчерта тя.

По нейни думи на изборите ще стане ясно какво ще вземат от протеста като доверие другите политически сили.

"Цветан Цветанов е създател на една милиционерска партия, която създаде модела за грубо потъпкване на човешки права, за произвол по отношение на преследване на хора. Това е резервен коловоз за гербаджиите", посочи тя.

Не улицата, а Борисов диктувал дали ще има предсрочни избори

Не улицата, а Борисов диктувал дали ще има предсрочни избори

Премиерът не губел контрол върху партията си според Стойчо Стойчев

Дончева бе категорична, че ГЕРБ няма да спечели следващите парламентарни избори. По нейни думи има ескалация на омраза.

Тя отчете, че протестите ерозират, независимо дали ГЕРБ ще "долазят" до изборите.

Според Дончева въпросът е дали ще може да се осигурят честни избори.