Коалицията "Изправи се! Мутри, вън!" остава в същия формат. Подписахме коалиционно и политическо споразумение за явяване на изборите на 11 юли. Това обяви Мая Манолова. 

"Това е печеливш отбор, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на гражданите", увери тя. 

Коалицията включва Гражданска платформа "Изправи се.БГ" на Манолова, "Отровното трио", което всъщност от месеци вече е дуо, след като служебният министър на културата Велислав Минеков го напусна, и три партии мандатоносители - "Движение 21", Движение "България на гражданите" и Единна народна партия.

"Утре коалицията ще внесе документите за регистрация в ЦИК. Определихме и нашите приоритети - окончателно разграждане на мафиотския корупционен модел, възстановяване на демокрацията и върховенството на правото, повишаване на доходите на българските граждани, свободна конкуренция за бизнеса, преизчисляване на пенсиите, чиста и зелена България", допълни Манолова.

По думите ѝ съотношението в листите за народни представители щяло да бъде 70% граждани и 30% партийни кандидати. "Не отстъпихме от нито едно от обещанията си пред избирателите. Бяхме активна парламентарна група, внесохме законопроектите, които обещахме. Направихме комисия по ревизията и отворихме парламента за граждани. В следващия парламент ще имаме още по-голяма парламентарна група и ще продължим в същия активен дух", увери Манолова.

Манолова изненадващо: Татаня Дончева остава част от "Изправи се! Мутри, вън!"

Манолова изненадващо: Татаня Дончева остава част от "Изправи се! Мутри, вън!"

"Дончева е едно ярко лице, което всеки отбор иска да има"

От своя страна председателката на "Движение 21" Татяна Дончева обяви, че участват в коалицията и са направили компромиси, които гарантират излъчване на здрава парламентарна група. "Определили сме ясни приоритети и разумно разпределение на позициите в листите", посочи още тя.

Арман Бабикян от "Отровното трио" заяви, че в основата на коалицията са две граждански сдружения и партии, които подкрепят този начин на политика. Това е здрава основа, защото гражданите са тези, които решават. Ако недоволството на гражданите от протеста не е в парламента, хората отново ще излязат на площада. Очакваме да подобрим резултата, каза той.

Председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев подчерта, че има още партии и неправителствени организации, които подкрепят коалицията. За нас е важно политическият дневен ред да е позитивен и ние да участваме заедно с гражданите в следващия парламент, допълни той.

Нинова обяви голям ляв фронт за изборите, но без Мая Манолова и Виденов

Нинова обяви голям ляв фронт за изборите, но без Мая Манолова и Виденов

Включват се АБВ, Татяна Дончева, Георги Кадиев, поканени са и други