"Не може да закарате някой дансаджия от Кюстендил, за да го направите шеф на националната сигурност, защото няма как да се прескачат стъпала, особено в тази дейност".

Това заяви пред БиТиВи Татяна Дончева, лидер на "Движение 21" по повод днешната рокада на шефа на ДАНС - служебното правителство освободи Димитър Георгиев и предложи на негово място да бъде назначен Пламен Тончев, директор на регионална структура на службата.

Селският началник при това положение се оказва в среда, в която не може да се оправи, категорична е Дончева.

Служебният кабинет освободи шефа на ДАНС

Служебният кабинет освободи шефа на ДАНС

Предлага се поста да заеме Пламен Тончев

Относно другите кадрови промени, извършени от служебното правителство тя смята, че битката с ГЕРБ и техните остатъци ще продължи много дълго, до изборната кампания и след това, това е ъндърграунд, вкопан в службите за сигурност и финансовите институции, заяви тя.

"Само обстоятелството, че шеф на ДАНС може да му дойде на ум пет месеца да си вземе неплатен отпуск, е достатъчно да бъде незабавно освободен. Това означава, че там се е намирал човек, който няма идея за национална сигурност и че служи на държавата 24 часа в денонощието. Ако той е направил това, защото някой му е заповядал, още по-зле, значи това е някакъв льольо, който се намира на подобна позиция по неведоми пътища и е изложил на риск всички нас през годините, в които е оглавявал службата", категорична е Дончева.

Борисов заподозря, че махат шефа на ДАНС заради разкритите руски шпиони

Борисов заподозря, че махат шефа на ДАНС заради разкритите руски шпиони

Той прогнозира, че повече никой няма да разкрие руски шпиони у нас

Според нея Димитър Георгиев никога не е бил глава на ДАНС, по-скоро службата се е ръководела представителите на кръга "Монтерей", които са му били заместници и някои други лица извън ДАНС.

Относно бъдещето на "Изправи се! Мутри вън!" Дончева обяви, че споразумението на коалицията Изправи се! Мутри вън!" приключи на 4 април, по време на краткия живот на парламента и в следващите две седмици нямахме разговори. Времето, в което трябваше да решим въпроса как се явяваме и дали въобще се явяваме на предстоящи парламентарни избори наближаваше, тогава дойде офертата на Корнелия Нинова за преговори, разказа лидерът "Движение 21".

Тя допълни, че е водила преговори, при които е нормално и задължително да се отчита цената на формацията, която Дончева представлява и съпартийците ѝ и заяви, че името и интересите на партията са защитени напълно.

И Димитър Георгиев смята, че махането му е свързано с аферата с руските шпиони

И Димитър Георгиев смята, че махането му е свързано с аферата с руските шпиони

От ДАНС не били подслушвали политици

Преди няколко дни лидерите на "Изправи се! Мутри вън!" обявиха, че запазват формата си за предстоящите избори, а Татяна Донева ще води листите във Варна и Русе.

Състезаваме се за коалиция "Изправи се.БГ", която ще съдържа наставката "Мутри вън!" сега за последен път. Коалицията ще се представлява само от Мая Манолова и съотношението няма да позволи на никого да развали групата, обясни Дончева. 

Съветникът на Кунева Димитър Георгиев предложен за шеф на ДАНС

Съветникът на Кунева Димитър Георгиев предложен за шеф на ДАНС

Командващият ВМС контраадмирал Димитър Денев излиза в пенсия