Терористичните акции от последния ден във френската столица Париж могат да се определят като мащабно, добре организирано нападение. Това е една война, изнесена вече в центъра на Европа, се казва позиция на ВМРО.

На територията на Европа отдавна има фронт, рушащ устоите на светското общество. Фронт срещу европейската цивилизация. Страните от ЕС проспаха и продължават да неглижират заплахата, а вината се коренни в небрежната политика на Европа по отношение на ситуацията в Близкия изток, допълват националистите.

Според ВМРО в атаката са участвали минимум 20-30 човека.

Осъждаме остро терора в Париж, който окървави нощта на 13 ноември и почерни „Стад дьо Франс", „Батаклан", ресторанти и нощни клубове. Това мракобесие на изгубилите човешкото сатрапи, които погубиха живота на над 150 граждани, трябва да бъде спряно миг по-скоро с всички усилия на цивилизованото човечество и световните демократични сили. Безусловно. Животът не може да бъде цена - още по-малко в политиката, никак в религията, и то в глобалния свят. Да спрем профанирането на ценностите и отнемането на живота.

Това се казва пък в позиция на на председателя на ДПС Лютви Местан, осъждаща терористичния акт в Париж.

Парламентарната група на ГЕРБ изказва дълбоки съболезнования към близките на жертвите, загинали в терористичните атаки в Париж.

След 11-ти септември, това е вторият акт на жестокост, който разтърси цивилизования свят из основи. Ние сме съпричастни с Париж, със страданието на близките и роднините на загиналите и се молим за живота на тежко пострадалите. Този атентат е нападение срещу цяла Европа, срещу целия цивилизован свят. Ето защо, ние от ПГ на ГЕРБ настояваме за общи европейски мерки срещу тероризма, подчертават от партията.

Зелените застават солидарно с хората на Париж и Франция. Те изпратиха съболезнователно писмо до френския посланик в България. Призоваваме нашите членове и симпатизанти да се включат в поднасянето на цветя пред посолството на Франция в София днес от 19:00 часа, зоват те.

Председателят на ПП АБВ и Президент на Република България (2002-2012) Георги Първанов изпрати съболезнователна телеграма на френския президент Франсоа Оланд.

От името на Политическа партия АБВ и лично от мое име изказвам най-искрени съболезнования за трагичната кончина на десетки френски граждани, станали жертва на един от най-бруталните актове на тероризъм в съвременната история, отбелязва се в телеграмата.

ПП Обединени земеделци категорично осъжда терористичните атентати, извършени в Париж тази нощ. Кървавите нападения във френската столица са нагло посегателство срещу световната демократична общност и съвременната цивилизация, подчертават те.