Трудни дни за главния секретар на МВР Петър Тодоров прогнозира вътрешният министър Калин Стоянов.

Във вчерашния ден в МВР се получи отказ за съгласуване на това, което ние поискахме, а именно освобождаване на главния секретар, обясни той след заседанието на кабинета.

Попитан как ще продължи да работи с него, МВР шефът отговори:"Трудно за него".

Ще продължим да работим трудно, отново подчерта МВР шефът.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че президентът Румен Радев е изпратил официален отказ до ресорното министерство да освободи от длъжност главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Президентът и с подпис отказа да уволни главния секретар на МВР

Президентът и с подпис отказа да уволни главния секретар на МВР

Румен Радев е изпратил официален отказ

Това се случи, след като миналата седмица министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изпрати мотивирано искане за това към Радев.

В средата на месеца отстраняването на Тодоров поиска премиерът Николай Денков след съвещание за зачестилите тежки криминални престъпления, включително и убийството на Алексей Петров.

Силовият министър обвини главния секретар на МВР, че заради бездействие е отговорен за смъртта на шестима служители на ведомството.

От своя страна бившият вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че вижда в искането за отстраняване на главсека на МВР саморазправа със системата.

Самият Радев още миналата седмица отсече, че няма никакво намерение да се отзове и да смени главния секретар на МВР, както правителството иска, тъй като според него това би обслужило единствено интереси, различни от обществените.

Главсекът: Истината е в позицията на Президентството

Главсекът: Истината е в позицията на Президентството

Така главният секретар на МВР Петър Тодоров коментира искането на правителството той да бъде освободен