Гроздан Караджов от гражданския съвет на Реформаторския блок е доволен от президентското намерение да се сезира Конституционния съд за текстовете от новия Изборен кодекс.

Не трябвало, по мнението му, да се създават пречки на сънародниците ни зад граница да гласуват.

Вчерашният вот според него, показал сътрудничеството между ГЕРБ, ПФ, Атака, БДЦ, част от РБ. Ако това е мнозинството, което управлява страната, тежко на страната, ядоса се Караджов.

Той не си обяснява вчерашното решение на част от реформаторите да се противопоставят на ветото на Плевнелиев. Не мога да не съм критичен към тези колеги, подчерта депутатът.

Едни неща обещавахме на избирателите си, за едни неща са ни изпратили тук, а гласуваме точно противоположните, недоволен е Гроздан Караджов. НС не можел да работи по този начин и трябвало да се саморазпусне.

Караджов одобрява идеята на лидера на ДСБ Радан Кънев Росен Плевнелиев да се бори за втори мандат. Настоящият президент бил сериозен кандидат, който е доказал своята евроатлантическа насоченост и че няма да промени посоката на страната и няма да обслужва интересите на Русия в България.

В Източна Европа смятам, че той е един от най-ярките ръководители, които показват истинската страна и истинските интереси на Русия и начините, по които това се прокарва в България, той е някакъв стопер на това влияние, категоричен е Караджов.

Той призова ГЕРБ да помислят внимателно предложението на Радан Кънев.

Съпредседателят на патриотите Каракачанов също е на мнение, че държавният глава тичал към президентската си кампания. Много ми е интересно колко гласа ще вземе, ако ГЕРБ не го подкрепят, подчерта той и даде отговорът – около 2,5%.